Cum sa fii o bona iubita de copii si de parinti

Sa fii o dadaca buna poate fi extrem de multumitor pentru sine. Multe bone prefera sa lucreze pe termen lung pentru aceeasi familie, decat in fiecare seara sau weekend pentru altcineva. Parintii prind incredere in tine si sunt relaxati in timpul petrecut departe de casa, dar si tu te simti in largul tau pentru ca ajungi sa cunosti copilul de care ai grija. De asemenea, asta usureaza si situatia copilului pentru ca te cunosc si se simt in siguranta in prezenta ta. Astfel, sunt mai relaxati si au un comportament imbunatatit.

 Pentru multe bone, insa, intrebarea care le blocheaza este: ce trebuie sa faci ca sa fii sunata din nou de parinti? Adevarul este ca bona perfecta nu exista, insa poti face un efort pentru a da impresia de siguranta si incredere. Bunul simt este un factor extrem de important in impresia pe care o lasi parintilor. Daca vei incerca sa te pui in locul parintilor, vei ajunge la concluzia ca in multe situatii exista o singura varianta corecta.

Trebuie sa te asiguri, pentru inceput, ca ai in vedere elementele de baza. Fii punctuala si imbraca-te corespunzator: cercei lungi care atrag atentia, decolteurile sau fustele scurte trebuie lasate acasa. Niste blugi curati si o bluza decenta formeaza tinuta ideala. Vei fi, cel mai probabil, nevoita sa stai pe covor in timp ce te joci cu micutul, sau sa fugi repede pe scari. Nu uita sa ai unghiile curate si ingrijite, insa scurte si cu lac incolor.

 Fii respectuoasa, lasa orice obiect cu care interactionezi unde l-ai gasit si, daca esti invitata sa mananci in lipsa parintilor, nu lasa vase murdare. Dupa ce ai culcat copilul, strange-i jucariile, cartile si creioanele si aranjeaza orice obiect a fost deranjat de activitatile voastre. Daca ceva s-a spart sau s-a rupt in timp ce erai singura acasa, anunta parintii imediat ce se intorc. Este mai indicat sa le spui tu decat sa descopere ei.

 Nu uita ca esti la locul de munca. Dupa ce ai culcat copilul, pastreaza un volum scazut la TV, radio sau orice alta sursa de zgomot astfel incat sa auzi daca esti strigata sau copilul s-a trezit din diverse motive. La intoarcerea parintilor, povesteste-le ce ati facut si ce ti s-a parut dragut, adorabil sau amuzant la copil. Nu le lasa impresia ca a fost dificil pentru tine, ci ca a fost o placere si ca te-ai atasat de copil. Intreaba-i daca s-au simtit bine in oras si spune-le ca esti dispusa sa faci asta din nou.

 Daca devii bona stabila pentru o familie, ai grija sa nu iti schimbi atitudinea profesionala sau sa iti scada standardele. Oricat de apropiata ar deveni relatia dintre tine si familia respectiva, tu esti angajata lor si respectul trebuie sa existe in permanenta.

 Daca doriti sa folositi acest articol pe site-ul sau blogul dumneavoastra, va rugam sa copiati acest paragraf cu datele noastre de contact (inclusiv link) pentru a recunoaste contributia.

 Antoanette Services.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s